Web Analytics Made Easy - Statcounter

اخیرا وزیر جهاد کشاورزی از حذف عوارض صادراتی پنج کالای کشاورزی از جمله گوشت مرغ، تخم‌مرغ، شیر خشک، خامه و چربی در جلسه ستاد تنظیم بازار خبر داده و گفته است که با توجه به مازاد تولید این محصولات امکان صادراتشان مهیا شده است. خشکسالی و تغییرات آب و هوایی، بحران جهانی در تامین کود شیمیایی، گرانی نفت و جنگ میان روسیه و اوکراین امنیت غذایی را در سراسر جهان تحت تاثیر قرار داده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در چنین شرایطی که کشور‌ها به دلیل قحطی نگران امنیت غذایی‌شان بوده و به احتکار غذا روی آورده‌اند و میزان صادرات مواد غذایی خود را به شدت کاهش داده‌اند، وزارت کشاورزی ایران عوارض صادراتی پنج محصول غذایی را حذف کرده است. به گفته کارشناسان چنین تصمیماتی تبعات جبران‌ناپذیری را برای اقتصاد و جامعه به همراه خواهد داشت.

«مرتضی افقه»، اقتصاددان با اشاره به تصمیم حذف عوارض صادراتی به اقتصاد ۲۴ گفت: «طرفداران اقتصاد آزاد می‌گویند ارز را آزاد بگذاریم تا صادرات افزایش یابد. چنین نظریه‌هایی برای کشوری همچون چین که محصولات نهایی و کالا‌های های‌تک تولید می‌کند مصداق دارد، اما برای کشوری مثل ایران که در صنعت عقب مانده و محصول نهایی قابل رقابت با کشور‌های دیگری ندارد عملا چنین سیاست‌هایی منجربه افزایش صادرات محصولات کشاورزی و مواد خام خواهد شد. ما باید توجه داشته باشیم صادرات محصولات نهایی و های‌تک برای اقتصاد کشور مفید است، اما وقتی صادرات منجربه تخلیه منابع طبیعی و یا محصولات مورد استفاده مردمان همان کشور شود تبعات سنگینی را به دنبال خواهد داشت.»

ما در شرایط خاصی قرار داریم

وی افزود: «ما اکنون در شرایط خاصی قرار داریم و بسیاری از کشور‌ها برای آسیب کمتر از بحران احتمالی امنیت غذایی اقدام به ذخیره‌سازی مواد غذایی کرده‌اند. ما نیز باید از نیاز‌های غذایی‌مان مراقبت کنیم و پیشاپیش ذخیره غذایی مناسبی را تهیه کنیم تا در صورت بحران احتمالی آسیب کمتری ببینیم. اما به جای احتکار و مراقبت از منابع و مواد غذایی قوانینی میگذاریم که عکس این ماجرا عمل می‌کند.»

این اقتصاددان اظهار کرد: «متاسفانه دائم گفته می‌شد که دولت قبل سفره مردم را به برجام گره زده بود. واقعیت این است که با چنین سیاست‌هایی گره خوردن سفره‌ها به برجام نسبت به قبل دو چندان شده است. گفته می‌شود که حذف عوارض و افزایش صادرات به دلیل مازاد تولید است، اما من معتقدم، چون قیمت محصولات به شدت افزایش پیدا کرده و مردم قدرت خرید خود را از دست داده‌اند مازاد تولید و عرضه به وجود آمده است وگرنه نیاز به محصولات غذایی همچنان ادامه دارد. پس مازاد محصولات کاهش قدرت خرید را ثابت می‌کند و، چون محصولات کشاورزی محصولاتی هستند که در مدت زمان کوتاهی فاسد می‌شوند باید آن را صادر کنند.»

افقه ادامه داد: «اکنون خانوار‌ها با چالش گرانی مواد غذایی روبه‌رو هستند و من گمان می‌کنم از نیمه دوم سال علاوه بر گرانی با چالش نبود محصول نیز مواجه خواهیم شد. به عبارتی روشن‌تر با چنین تصمیماتی ممکن است محصولی در بازار کم شود حالا می‌خواهد گران باشد و یا ارزان.»
وی تاکید کرد: «بسیاری معتقد بودند که ارز ۴۲۰۰ تومانی باعث افزایش قاچاق در کشور شده است و باید آن را حذف کرد. باید توجه داشته باشیم با حذف عوارض از صادرات نیز زمینه‌ای مناسب فراهم شده و کالا به شکل دیگری از کشور خارج می‌شود.»
حال با این شرایط باید منتظر ماند و دید که نتیجه حذف گمرکی از موادغذایی و آسیب‌های آن کی خود را به رخ اقتصاد خانوار‌های ایرانی می‌کشد.

منبع: پول نیوز

کلیدواژه: مواد غذایی کالای اساسی کالای اساسی کالاهای اساسی کالا مواد غذایی حذف عوارض

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.poolnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پول نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۱۵۲۲۰۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ایران در لیست A صادرکنندگان محصولات شیلاتی قرار گرفت

مدیرکل دفتر بهبود کیفیت و فرآوری توسعه بازار سازمان شیلات کشور، از قرارگیری ایران در لیست A صادرکنندگان محصولات شیلاتی خبر داد. - اخبار اقتصادی -

به گزارش خبرگزاری تسنیم به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی وزارت جهاد کشاورزی، عباس مختاری گفت: با وجود آن که بیماری لکه سفید میگو چند سالی است گریبان پرورش دهندگان این بخش را گرفته، ایران در زمینه تولید میگو دارای رتبه دوازدهم دنیا است.

وی با بیان این که این بیماری، از خطرناک‌ترین بیماری‌های ویروسی میگو در دنیا بوده و هر ساله بیشتر از 3 میلیارد دلار خسارت مستقیم به این صنعت وارد می‌کند، افزود: با این وجود با پیگیری‌های انجام شده در سال گذشته در مراکز تکثیر میگو و کنترل گلوگاه‌ها، این بیماری تحت کنترل درآمد.

صادرات محصولات شیلاتی به اتحادیه اروپا، اوراسیا و چین

وی افزود: صادرات محصولات شیلاتی به 67 کشور جهان طی سال گذشته، نشان از رشد صنعت آبزیان در کشور دارد و امسال نیز مانند سال گذشته، محصولات شیلاتی در لیست A صادرکنندگان اتحادیه اروپا، صادرات به اوراسیا و همچنین صادرات به چین قرار گرفت و محصولات ایران به بخش قابل‌توجهی از کشورهای دنیا صادرات شد.

کنترل بیماری لکه سفید میگو

مدیرکل دفتر بهبود کیفیت و فرآوری توسعه بازار سازمان شیلات کشور تصریح کرد: بنابه اعلام مدیرکل دفتر بهداشت و مدیریت بیماری‌های آبزیان سازمان دامپزشکی کشور، در سال 1402 خوشبختانه از 880 مزرعه پرورش میگو هیچ‌کدام آلوده به بیماری لکه سفید میگو تشخیص داده نشد و تلفاتی نیز در این خصوص نداشتیم.

سهم 73 درصدی روسیه و همسایگان و 4 درصدی اروپا از محصولات شیلاتی ایران

وی درباره سهم وزنی و مقاصد صادراتی محصولات شیلاتی گفت: سهم همسایگان و فدراسیون روسیه از محصولات صادراتی شیلاتی جمهوری اسلامی ایران حدود 73 درصد برآورد شد که وزن تقریبی معادل 154 هزار تن دارد.

مختاری سهم ایران از بازار اروپا به دلیل پابرجایی مشکل مراودات مالی در سال 1402را فقط 4 درصد وزنی برشمرد و گفت: حجم محصولات صادر شده به اروپا معادل 82 هزار و 34 کیلوگرم است.

وی سهم صادراتی محصولات شیلاتی در بازار آ سه آن و چین را معادل 54 هزار تن عنوان کرد و ادامه داد: سهم سایر کشورها در صادرات آبزیان معادل یک میلیون و 228 هزار تن است و معادل 0.58 درصد برآورد شده است.

صادرات بیش از 210 میلیون کیلو محصولات شیلاتی در سال گذشته

مدیرکل دفتر بهبود کیفیت و فرآوری توسعه بازار سازمان شیلات کشور مقدار وزن کلی انواع مختلف محصولات شیلاتی را به استناد آمار گمرک جمهوری اسلامی معادل 210 میلیون و 526 هزار و 312 کیلوگرم عنوان کرد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • محصولات لبنی صدرنشین صادرات صنایع غذایی
  • ۴ غذای برتر لاغر شوید!
  • سهم ۰.۳ درصدی ایران از صادرات صنایع غذایی جهان
  • ایران در لیست A صادرکنندگان محصولات شیلاتی قرار گرفت
  • فائو و ایران پروژه جدیدی برای افزایش اصالت زعفران امضا کردند
  • ایران ۰.۳ درصد صادرات صنایع غذایی جهان را انجام می‌دهد
  • امضاء پروژه جدیدی برای افزایش اصالت زعفران بین فائو و ایران
  • ایران و فائو در زمینه تولید زعفران پروژه جدید امضا کردند
  • تولیدهندوانه بافلزات سنگین/سلامت محصولات کشاورزی چقدرتضمین می‌شود
  • صادرات ۷۴ تُن محصولات کشاورزی از استان قزوین